Bedragare i kattannonser

Alla ni som kikar på kattannonser på exempelvis Blocket, läs detta innan http://www.kattstatus.se/sida52.html

Funderingar om bloggen

Jag funderar på att stänga ner denna bloggen. Den har inte kvar det ändamålet som den från början hade. Ledsamt att det finns människor som inte respekterar det man säger åt dem utan ändå hävdar sin rätt till att "luften är fri".

Ska fundera ett tag och får se sen hur jag gör.

Förlåt

... nu har det gått sådär länge igen innan jag har uppdaterat på bloggen här. Veckan som gick var fylld av massa grejer att fixa plus att jag inte varit direkt pigg. Är så otroligt glad över att vi har fixat allt i shoppingväg inför bebisens ankomst tidigt så man slipper ut och shoppa nu. Hade definitivt inte orkat ränna runt på stan eller fundera över barnvagns- eller bilstolsköp nu. Denna veckan som kommer har sambon tre tentor så det har stått ganska stilla här hemma eftersom han har fått lägga rätt mycket tid på att plugga sista tiden. Nästa helg däremot, då ska han måla vaggan och jag ska se till att ha sytt klart sängkläderna.

Igår hängde jag upp vårgardinerna här hemma och det kändes verkligen skönt. Det blev så mycket ljusare och luftigare då. Sedan sorterade jag alla Sprattels kläder efter storlek och la in dem i garderoben. Vi har börjat fylla på frysen med matlådor så vi ska slippa laga så mycket mat när Sprattel väl kommer. Måste ta mig i kragen och packa förlossningsväskan också för det känns lite som att bebisen kan komma vilken vecka som helst faktiskt. Han/hon har väldigt roliga saker för sig i magen. Om kattern springer runt och jamar så blir bebisen tokvild och raffsar runt som en galning. Samma sak när vi sätter på lite poppig musik på stereon (som vi har ganska ofta :P). Nu märker man även tydligt att han/hon känner igen sin pappas röst för så fort han är och pratar med magen så börjar han/hon buffa riktigt ordentligt. Idag är det faktiskt bara 39 dagar kvar. Huga så nära det börjar kännas. Tur att tiden går fort i alla fall. Igår pratade jag och sambon om hur konstigt det kommer kännas att köra hem bebisen från BB. Det kommer ju säkert kännas som man kidnappar bebisen *hehe*.

Denna helgen är vi hundvakt åt pappas hund, Elza. Idag fyller  hon 11 år så då ska hon få bli lite extra bortskämd. Kan inte förstå att hon är så gammal redan. Det är så mysigt att ha henne här. Hon vill gärna bli kelad med och är jämt så glad och sprallig.

Nu ska jag plugga lite inför högskoleprovet, det är ju faktiskt inte många veckor kvar tills det är dags!

Skitdag

Jahapp, idag är det en sån dag... Den har redan börjat riktigt, riktigt dåligt. Vi introducerade ju PeeWee här hemma för två månader sen. Det är en speciell typ av kattlåda och man använder sig av träpellets i stället för sand. Allting har gått så bra och vi har varit otroligt nöjda. Luktar ingenting, slipper ha sandstrand i badrummet, mycket billigare i drift plus att det är miljövänligt och bra mycket bättre för hälsan än sand.
För en vecka sen så hade någon av katterna pinkat på min skinnväska. Jag vet ju det att skinn brukar trigga katter att kissa så jag tvättade den i maskin med ättika. Både jag och sambon hoppades det var en engångsföreteelse. Men nej då, imorse hade någon kissat på en kudde i soffan. Fy så ledsen jag blev. Verkar inte som nya kattlådorna går hem hos missarna så nu är sambon iväg och köper sand igen. Det får bli en låda med sand och en med pellets. Får verkligen hoppas vi hann bryta beteendet i tid för det är så otroligt kämpigt att få bukt med det annars.

Till råga på allt så har natten varit bedrövlig. Har i stort sett inte sovit på grund av att jag haft väldigt mycket förvärkar. Vid tre gav jag upp och åt två alvedon. Hjälpte inte ett dugg. Samma visa har hållt  på nu hela morgonen samtidigt som jag är så otroligt illamående. Får verkligen hoppas det bara är förvärkar och att det inte är så att bebisen har bestämt sig för att det snart är dags att komma.

En positiv sak är att jag fått reda på vad det är för konstigt ljud Sprattel har för sig. Ibland knäpper det till i magen, precis som när en vuxen knäcker sina händer eller sådär. Det är tydligen bebisens höfter som knäpper. Inte jätteovanligt tydligen eftersom de nästan inte har någon ledvätska medan de ligger i magen.

Känga åt min syster :P

Jag måste ge min syster en känga faktiskt. För ett tag sen så skrev hon om Timoteij som är med i melodifestivalen och deras låt "Kom". Vilken låt har jag haft på hjärnan sen dess? Det var inte snällt Ida * skrattar*
Jag tycker definitivt att den ska vinna imorgon i alla fall för den tror jag har störst chans utomlands. Den har ju redan blivit väldigt populär i till exempel Spanien och England. Om inte den vinner så håller jag på Salem. Den låten gillar jag faktiskt!




Barnmorskebesök vecka 34

Nu på morgonen var jag och sambon hos barnmorskan. Åh vad det är mysigt att få vara där, prata om bebisen och lyssna på dens lilla hjärta. Allting såg bra ut, däremot hade bebisen lite höga hjärtljud men det kunde tydligen bero på att det är en väääldigt livlig krabat som bor därinne. Han/hon gillar ju inte att bli petad på när barnmorskan ska klämma och känna på magen.

Mitt blodsocker och blodtryck var toppenbra i alla fall. Var lite orolig eftersom jag de sista veckorna varit otroligt törstig och fått dricka i alla fall minst 3 liter om dagen. Har fortfarande inte gått upp något i vikt eller samlat på mig vätska och det är jag mycket tacksam för. Eftersom man redan är rätt rund så hade det varit jobbigt att bära på en massa extra kilon. Var ju ltie orolig innan då min mamma gick upp väldigt mycket i vikt då hon väntade mig. Verkar inte som jag ärvt några såna gener i alla fall :)

Lilla bebisen hade ju nu också passat på att fixera sig riktigt ordentligt. Har tyckt att jag har känt av det så förväntade mig att det skulle vara så. Det kändes väldigt skrämmande när barnmorskan tyckte att bebisen nu är färdig och att om förlossningen startar om en vecka eller framåt så stoppar de inte den. Allting blev plötsligt så verkligt både för mig och sambon. Herregud så fort tiden har gått, nu är det ju faktiskt ingen enorm tid kvar tills det är dags :) Denna BM känner vi oss väldigt trygga med i alla fall. Hon har jobbat länge på förlossningen och kan ju svara på alla frågor man har. Känns skönt att veta att det är ett av Sveriges största förlossningssjukhus som man ska föda på, känner mig mycket tryggare av den vetskapen.


Trötthetsperiod

Jag har varit inne i en riktig trötthetsperiod nu ett tag. Inte alls något roligt. Stensomnar tidigt på kvällen och sover mellan 11-12 timmar. I och för sig sover jag långt ifrån så många timmar eftersom jag drömmer väldigt frenetiskt och ligger vaken ganska mycket, men ändå. Har funderat på om det är drömmarna som tröttar ut mig så fullständigt. Längtar tills kroppen är ogravid så alla såna där mysko symtom försvinner :P

Idag ska jag tvätta all vår veckotvätt i alla fall. Vi är jätteduktiga på att tvätta här hemma men sååå dåliga på att vika in tvätten. Kan det kanske bero på att vi har så dåligt med klädförvaring? Mitt mål idag är i alla fall att städa ur en av våra garderober och göra plats för Sprattels små kläder. Idag är vi ju faktiskt inne i vecka 34 och det känns så bra så. Men lite jobbigt när jag igår kväll kom att tänka på att magen ska bli ännu större. Huga, då kommer jag inte komma runt i sängen när jag vänder på mig längre. Imorgon är det dags för besök hos barnmorskan i alla fall, det ser jag mycket fram emot :)

Längtar...

... efter Sprattel så det gör ont i hjärtat ♥

Sömnpratande

Igår var det en hektisk dag minst sagt. Speciellt eftersom jag är van att kunna vila mitt på dagen och ta allting i mitt eget tempo. Först var det två timmars föräldrautbildning på eftermiddagen. Det var verkligen roligt och informativt. Barnmorskan som höll i det är kanon och alla blivande föräldrarna som deltog var riktigt trevliga. Sen fick vi stressa därifrån för jag skulle på gravidvattengympa. Helt underbart skönt precis som vanligt. Speciellt skönt när man kör avslappningen på slutet och bara får försvinna bort bortom alla tankar man har.
På vägen ut därifrån började bekymren. Fruktansvärt trött och med blött hår inser jag att bilen är helt inparkerad. Suck. Jag blir arg som ett bi då bilarna som står på var sida om min bil har ställt sig där det är parkeringsförbud, dessutom står de bara någon ynka centimeter ifrån bilen =helt omöjligt att kunna komma in i bilen. Jag stod på den enda tillåtna platsen. Tji fick man för att man ställde sig där och tänkte att det skulle vara skönt att slippa dörruppslag. Ringde polisen och de kontaktade bilägarna. Efter en stund kommer en äldre kvinna till bilen som har parkerat in min förardörr och jag kan säga att det kom en hel del fula ord ur min mun just då *hehe*

Till slut kom jag hem i alla fall. Helt däckad kan jag säga av eftermiddagen. Man blir ju trött och väldigt avslappnad av vattengympan. Drack lite nyponsoppa och åt ett par knäckebröd, sen somnade jag så gott på soffan så. Ni som känner mig väl vet ju att jag brukar prata ofta och mycket i sömnen. Andra människor kan föra lååånga samtal med mig utan att jag vaknar. Igår kväll utspelade sig följande när jag sover på soffan och sambon sitter i fåtöljen och kikar på TV.

Jag (upprörd): Men! Vad ska jag ha på mig för kläder??
Sambon: Du kan ju ta den svarta tröjan
J: Nej, den duger inte.
S: Ta den gröna med alla ringar på då?
J (mycket upprörd): Men vad svamlar du om? Någon sån tröja har jag inte!
S: Ta något annat då, du kan låna en av Peter och Lisa.
J: Nu svamlar du igen, några såna personer känner vi inte.

Sambon skrattade gott åt detta, för han hittade ju bara på det där om tröjorna och Peter och Lisa. När jag pratar i sömnen är det bäst att hålla med mig och svara på ett jakande sätt annars blir jag upprörd. Undra vem det var som svamlade egentligen? Jag eller sambon? Hihi


Imorgon går jag in i vecka 34. Tiden går sååååå fort. Vips kommer ju Sprattel vara här känns det som. Tyvärr kommer vi inte få tillbaka vår älskade barnmorska (hon har brutit foten), så vi måste byta. Lyckades deala till mig den andra bra, för alla andra BM här är dåliga tycker jag. Känns bra i alla fall och det är samma kvinna som håller i föräldrautbildningen. Skickade faktiskt ett blommogram till vår gamla barnmorska och talade om att vi tyckte otroligt mycket om henne och saknade henne. Hoppas hon blir glad och kryar på sig fort.

Jo, just ja, har ju en annan rolig händelse att berätta om. I måndags var jag nere i kiosken och skulle hämta ut ett paket från Schenker. Skriver på pappren i kassan och ska precis ta paketet. Då är det en förståndshandikappad tjej som snabbt hälsar på mig, sen river hon åt sig paketet och pappren som Schenker ska ha och rusar mot utgången. Haha, vilket gott skratt vi fick oss jag och han bakom disken. Fick ju tag i mitt paket, tror hon hade blivit lite besviken när hon öppnade det och det bara innehöll ett par vita bebisbodys :P

Det gäller att få tummen ur

Har varit inne i en period nu när jag inte fått så mycket gjort som jag skulle önska. Har en massa saker jag behöver fixa jämt och ständigt men vissa dagar orkar jag bara inte. Då fastnar jag på internet, kollar FB om å om igen, forumen jag hänger på, tittar femtielva gånger på Aftonbladet om något hänt och så vidare. Får försöka få till någon typ av schema tror jag. Eller så kan sambon smitta av sig lite av sin driftighet. Han kämpar minsann alltid på utan att klaga. Önskar att jag hade en liten del av hans karaktär åtminstone ;)

Nu är det dags att på allvar ta tag i pluggandet inför högskoleprovet. Måste se till att få tillräcklig poäng denna eller nästa gång så jag åtminstone har en chans att komma in på utbildningen jag vill gå. Mitt bästa provresultat går dessutom ut nu i vår så måste försöka nå det eller allra hellre få mer denna gången. Men det känns inte så jättelätt. Senast jag gjorde det fick jag 1,5 för jag sumpade mig en del på svenska-delen plus att jag inte hade tur med ordförståelsen. Men nu ska jag minsann kämpa så jag får 1,8 eller mer. Det återstår att se hur det går med den saken :P

Idag ska jag i alla fall hinna städa av lägenheten innan sambon komemr hem från plugget. Ska möta upp honom i stan, in till Swedbank och lösa in mina utbetalningsavier och lite euros. Hämta paket ska jag få göra dessutom också :)

Imorgon ska tydligen förädlrautbildningen börja. Ska bli spännande att se hur den blir. Direkt efter är det dags för den tredje gången av vattengympan. Längtar dit massor. På fredag är det dags för BM-besök och jag hoppas verkligen att vår ordinarie är tillbaka. Är så otroligt glad för henne :)

Nej, nu ska jag och dammsugaren umgås en stund!

Vasaloppshelg :)

Har haft en riktigt mysig helg nu faktiskt. Igår kväll var det fortfarande strul med magen så jag fick bestämma mig en gång för alla att få bukt med den. Har ju inte kunnat äta någon riktig mat på ganska många dagar utan det har blivit lite fil med flingor, proviva, frukt och sådär. Så igår proppade jag i mig maaaassor med kiwisar (som ska vara bland det bästa botemedlet mot magproblem sägs det) och åt upp. Det satte då verkligen fart och imorse vaknade jag hungrig. Underbart känsla :)

Idag har jag och sambon slappat framför Vasaloppet hela förmiddagen. Vi brukar ju alltid titta på hela och den traditionen vill vi helst inte tumma på. Nu måste jag ta mig i kragen i alla fall för om lite mer än en timma ska vi fika hos ett par vänner och jag har inte ens klivit ur pyjamasen än :)

Vårväder

Nu har jag varit sådär dryg med att inte skriva i min blogg på några dagar igen. Kort och gott så har jag inte varit pigg precis. Min mage har varit helt ur form på grund av att jag inte kunnat röra mig så mycket sista tiden. Så den protesterade helt enkelt. Inga toabesök på 1½ vecka, många försök med laxermedel hemma och kontakt med förlossningen så fick jag tillslut komma in och få magen fixad. Vilken lättnad, i dubbel bemärkelse *hehe*.
Mår fortfarande rätt kasst eftersom magen inte kommit igång ordentligt och orkar inte äta något direkt. Men det ska väl lösa sig tillslut antar jag.

Vädret har varit helt underbart sista dagarna. Jag älskar ju solen så jag njuter i allra högsta grad. Det märks verkligen att det går mot vår och det tycker jag om. För på våren är det ju dags för lilla Sprattel att komma :)
Idag blir det nog att ta det ganska lugnt, har en himla massa tvätt att vika in i garderoberna.

Bokrea

Fick precis ett sms om att mina bokreaböcker har kommit. Måste skynda mig att hämta ut dem. Är jättenöjd med alla köpen och dessutom fick jag dem väldigt billigt :)

Mår inte riktigt bra idag. Trött och yr i huvudet. Men ikväll är det dags för vattengympa och det ser jag verkligen fram emot. Underbart skönt verkligen att vara i helt kroppstempererat vatten. Måste faktiskt säga att jag inte känner mig tung och otymplig (än). Bara för att jag säger det nu så kommer jag väl snart börja göra det ;)

Vad skönt det var att få hämta hem lilla pärlan från verkstan igår. När jag fick hälsa på på det gamla goa stället  så längtade jag verkligen tillbaka till gamla tider. Visst har man väl växt ifrån bilintresset men det rycker ändå i biltarmen när man får se en riktigt snygg bil med bra prestanda. Fanns massor med bilar i det garaget som jag gärna hade lagt vantarna på vilken dag i veckan som helst :P

Nej, nu måste jag slita mig från datorn och få lite gjort här idag :)

Lilla divan

Katterna är väldigt glada åt att vi är hemma kan jag säga. Har varit omringad av alla tre ända sen vi kom hem. Sambon ägnade sig i går kväll åt att fotografera allas vår lilla diva, aka Kokkos :) Han älskar uppmärksamhet och att bli fotograferad.


59 dagar kvar

Ja, nu var det dags för ett nytt tiotal igen. Fattar inte att tiden går så vansinnigt fort. Å andra sidan är jag ganska glad för det då jag vet att många andra gravida tycker tiden går långsamt. Igår åkte vi hem från Eskilstuna och jag gick igenom i huvudet allt som jag måste fixa innan Sprattel anländer. Herregud, säger jag bara, hur ska jag hinna? :)
Idag har jag i och för sig börjat tvätta upp alla filtar och bebiskläder. Ikväll ska de läggas in i garderoben. Riktigt mysigt att tvätta alla små söta kläder :) Men det känns ganska avigt, att kläderna är till för VÅR lilla bebis. Ingen annans. Det känns skumt. Det har nog inte riktigt sjunkit in att vi ska bli föräldrar än. Känns fortfarande som det är en lånebebis som kommer.

Sedan måste jag måla vaggan och spjälsängen, sy underlakan, påslakan och örngott, sy klart lapptäcket (och det kan jag säga kommer ta en eviiiig tid) och städa ur förrådet. Vid sidan av detta så är det ju besök hit och dit i stort sett vareviga dag. Börjar känna mig lite smått stressad över att föräldrautbildningen är såpass mycket senarelagd att jag är tveksam till att vi hinner gå hela innan Sprattel föds. Jaja, folk har fått barn i alla tider och klarat sig utan föräldrautbildning så det gör säkert vi också :)

Imorse var det dags att lämna in bilen på service. Vi kände på oss att det kunde svida lite i plånboken men vi kommer ändå väldigt billigt undan. Så nöjd att vi har bytt verkstad i alla fall. Litar inte på Volvoverkstan här i stan för fem öre, dessutom har de alldeles för höga priser. Den servicen vi ska göra nu skulle kostat 6500 på Volvo medan denna verkstan tar knappt 4000, då är nya bromsbelägg runt hela bilen inberäknade på bägge priserna. Nu åker vi säkert igen i alla fall. Om man får klaga lite på ekonomin så blir det ingen rolig utgiftsmånad denna månaden. Både servicen på bilen, sen ska ena katten till tandläkaren och samma sak med sambon. Blir nog dessvärre många svettiga tusenlappar där. På ett sätt är det skönt att få det avklarat nu i alla fall så går det ju ett tag tills de behöver gå dit om igen (förhoppningsvis).

RSS 2.0