Hämtat våra ringar

Så nu har vi äntligen varit och hämtat våra efterlängtade förlovningsringar. Satt som en smäck och är så vackra så.  Dessutom hade vi sån tur att vi fick 25% rabatt på min ring. Varje krona mindre gör ju gott för plånboken.

Annars har det varit en mycket hektisk vecka. Har jobbat alldeles för mycket trots att det ska föreställa att vara halvtid. Nu är jag helt slut och har känt mig riktigt kräkfärdig idag. Igår gick Sprattel dessutom in i vecka 15 och nu två nätter på raken tror jag bestämt att jag känt att h*n rört på sig. Känns lite som magkurr ungefär.


Gnällinlägg

Efter mycket om och men så gick jag ner i arbetstempo till halvtid. Ville egentligen inte det men var ju tvungen att tänka på min hälsa. Nu är det så att trots att jag har hälften så mycket tid så ska jag hinna med lika mycket som på heltid. Känner mig helt slutkörd och har konstant dåligt samvete för allting jag inte hinner med.

Jag önskar så att graviditeten hade varit enkel. Jag vill att det ska vara den sista december så jag slutar jobba och får pusta ut litegrann, kanske få ett hyffsat normalt liv igen.

*gnäll gnäll gnäll* men jag behövde gnälla av mig lite :D

Vi slutar aldrig kämpa


Ny medicin och än så länge bättre

Det var ett jobbigt läkarbesök men det gick ändå bra. Läkaren var försenad så jag fick sitta och vänta och vänta. Under tiden fick jag i alla fall min vaccination och det känns bra att ha det gjort. Förutom graviditeten ligger jag ju även i andra riskgrupper så det kändes viktigt att få det gjort nu.

Till slut kom läkaren i alla fall och jag fick ny medicin igen och en sjukskrivning på halvtid i tre veckor. Det kändes bra och dessutom tur att läkaren skrev ett ordentligt sjukintyg (annars vet man ju aldrig vad Försäkringskassan säger). Första gången jag är sjukskriven en längre period och det är jag inte jätteförtjust i. Men min chef var ganska arg på mig och tycker jag är lite vårdslös som arbetar fast alla tydligt ser att jag är sjuk :P
Jaja, nu har han fått som han vill, men jag kommer nog återgå till arbetet snabbare om medicinen verkar.

Å vet ni vad, vilken lättnad det var att ta medicinen igår kväll. Efter en timma var illamåendet borta. Var ordentligt trött men vad spelar det för roll så länge man slipper kaskadkräkas överallt :P Även nu på morgonen mår jag bra men jag vågar inte ropa hej än. Den riktiga pärsen brukar ju vara efter lunch och resten av eftermiddagen och kvällen. Fy vilken dyr medicin, 125 kr per tredagarsperiod. Huga, inte snällt mot plånboken men snällt mot magen i alla fall.

Det finns en positiv sak och det är att det finns bevis för att fostret mår väldigt bra när man mår såhär illa. Då behöver man ju inte oroa sig för motsatsen. Dags att jobba sista stunden nu, sen ska jag till min jobbcoach :)

Läkarbesök

Efter en jobbig vecka så pratade jag med min barnmorska och fick en läkartid nu på eftermiddagen. Ska utredas om hur de ska göra med mig, testa ytterligare någon medicin eller om det blir så att jag får vara på sjukhuset ett tag framöver. Orkar verkligen inte må illa något mera just nu och känner jag behöver en andningspaus.

Tydligen finns det någon medicin som kostar multum men det kan det faktiskt vara värt för att få leva lite mer normalt än vad jag gjort de sista månaderna. Uppdaterar senare i eftermiddag :)


Bebisuppdatering

Jag vet att det är en hel bunt med personer som är nyfikna på hur det går för oss och vår lilla Sprattel.

Nu är 1/3 av graviditeten avklarad och det känns som om tiden har flygit iväg. Känns inte alls som det är såpass många veckor sedan vi fick reda på det. Mår fortfarande gräsligt illa och kräks ganska mycket. Då är det skönt att få jobba hemifrån och slippa åka iväg till jobbet. Eftermiddagarna och kvällarna är värst och då blir det oftast bara ligga i soffan och vila.

För att trösta mig och i alla fall känna lite hopp inför framtiden har jag ägnat förmiddagen åt att shoppa lite söta babykläder på Tradera. Här i stan får man ju inte låna babykläder på sjukhuset så vi måste ju handla på oss en liten basgarderob i alla fall innan. Fick många plagg för en hundring och är så nöjd.

Bilderna lånade från Traderaauktionerna.


Nu är jag tillbaka!

Efter ett långt uppehåll är nu bloggen igång igen. Mycket har hänt sen sist. Jag har bara två månader kvar på jobbet och det ska bli underbart att få sluta och göra något annat. Jag och sambon har ju dessutom något underbart att se fram emot då vi i april ska bli en större familj.


RSS 2.0